Hvorfor være medlem af en a-kasse?

A-kasser tilbyder dets medlemmer dagpenge, hvis de skulle ende med at blive arbejdsløse. Der er forskel på de forskellige a-kasser både i forhold til serviceniveau og pris. Når du skal melde dig ind i en a-kasse er det derfor en god idé at undersøge, hvilken a-kasser, der vil passer bedst til dig, så du finder en billig a-kasse, der kan tilbyde dig den bedste service. Inden du melder dig ind i en a-kasse bør du derfor tage stilling til, hvad du ønsker at få ud af dit medlemskab. Nedenfor kan du læse mere om, hvad en a-kasse er og hvilke typer af a-kasser, der findes.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en forkortelse for en arbejdsløshedskasse, og som navnet indikerer er det en organisationer, som kan give dig økonomisk sikkerhed, hvis du på et tidspunkt står uden arbejde. Er du medlem af en a-kasse og mister du dit arbejde vil du derfor kunne få dagpenge fra den a-kasse, som du er medlem af. A-kasser har været en del af det danske arbejdsmarked i over 100 år, da den første a-kasse blev oprettet i 1876 k forbindelse med arbejdsbevægelse. Denne hed Formernes Hjælpeforening og fungerede ved at et medlem indbetalte kontingent og ved arbejdsløshed kunne modtage understøttelse. A-kasser har dermed være et sikkerhedsnet for danske arbejdsløse i mange år i Danmark.  

Hvilken a-kasse skal du vælge?

Når du vil melde dig ind i en a-kasse, så skal du tage stilling til om den a-kasse du melder dig ind i skal være tværfaglig eller om det skal være en a-kasse, der retter sig specifikt til den branche du arbejder i. Melder du dig ind i en a-kasse der er specifik for din branche har det den fordel, at de har en stor viden om det du beskæftiger dig med sammenlignet med en tværfaglig a-kasse. Der vil dermed være forskel på den rådgivning du kan få af din a-kasse alt efter om du vælger en branchespecifik eller en tværfaglig organisation. Fælles for de to typer af a-kasser er dog, at de begge tilbyder dagpenge til deres medlemmer, hvis de skulle ende med at være ledige. 

 

 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *